Alle kan blive ramt af stress. Stress er et livsvilkår, og de fleste af os oplever pres i større eller mindre grad. Dit velbefindende er afhængigt af din evne til at opdage og håndtere stress. Men hvordan ved du, om du er så stresset, at du må gøre noget ved det? Er du træt, ked af det, og oplever du nogen af nedenstående symptomer, kan terapi hjælpe dig og forhindre, at stressen bider sig fast.

Tegn på stress:

  • Søvnproblemer
  • Hovedpine
  • Spekulationer og tankemylder
  • Følelsen af en kugle i maven
  • Smerter i nakke og skuldre
  • Trykken eller stikken i hjerteregionen/brystet
  • Nedsat sexlyst
  • Mindre lyst til socialt samvær
  • Ændrede spisevaner, du spiser f.eks. mere sødt og junkfood

Ovenstående symptomer kan være tegn på anden sygdom. Så hvis du føler dig meget syg, vil jeg anbefale, at du starter med at kontakte din læge.

Er det stress?

Er du i tvivl, om du har stress og ønsker en afklaring, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg bruger gerne 10 minutter i telefonen på at høre om din problemstilling.

Hvornår går det væk?

Husk, at jo før du gør noget ved problemet, jo hurtigere kommer du ovenpå igen.  Bider stressen sig for alvor fast, tager det længere tid at komme ud af den igen. Men stress kan næsten altid kureres. Du bliver frisk og velfungerende igen. Men kun hvis du tager symptomerne alvorligt og tager affære.

Hvorfor har jeg fået stress?

Består din hverdag af flere ting, du skal end af ting, du gerne vil? Har pligten og kampen skubbet glæden og fornøjelsen af banen? Så befinder du dig i farezonen for at få stress, eller måske er du allerede ramt. Stress er glidebane, der gerne starter sådan her:

Du bemærker de små tegn på, at noget er ude af balance, men prøver at glemme ubehaget. ”Hvis jeg bare lige får klaret det her…” Du forsøger at ordne alt det, du tror, kan lette presset. Listen over ting, du skal nå, bliver længere og længere, mens ubehaget vokser. En dag vågner du med psykosomatiske problemer. Dit følesystem har mistet tilliden til det, der foregår, og din krop reagerer. Du har stress i udbrud.

Når du bliver ramt af stress, skyldes det, at du ikke har været opmærksom på signalerne i tide. Du er gledet over i en rolle, som ikke længere føles autentisk. Du er kommet væk fra din egen kerne og kan ikke genkende dig selv.

Sådan kommer du videre

Løsningen er at finde tilbage til dig selv igen – til en rolle, der føles tryg og passer til den, du er. En rolle, hvor du føler dig autentisk og bliver mødt, som du forventer. Gennem opmærksomhedstræning lærer du i terapien at flytte fokus fra den liste, du aldrig kommer i bund med. Langsomt vil du genfinde dine ressourcer, og du vil komme ud på den anden side stærkere end før.

Undgå alvorlig stress

Vær opmærksom på din krops signaler og gør noget ved det, inden stressen for alvor bider sig fast.