Parterapi – find de fælles ressourser

Mange glemmer at bruge tid på at pleje deres parforhold. Når ikke det virker, er det tid til at søge hjælp – det kan I gøre hos en parterapeut. Og parterapi er for alle – både jer, der ønsker at blive sammen og jer, der er i tvivl og ønsker den bedste dialog i den videre udvikling.

At opretholde et godt forhold er en kontinuerlig proces, som hele tiden kan forfines og forbedres. Her er fem tegn på, at parterapi kan være en god idé for jer:

  • Dialogen er kørt fast: I føler, at I misforstår hinanden, og at omgangstonen er blevet hård – eller at I er helt holdt op med at tale ordentligt sammen.
  • En eller begge bliver for emotionelle: Begge – eller blot en af jer – bliver for hidsig, når I skal tale sammen, så I når ikke til at få talt tingene ordentligt igennem.
  • Familieforøgelse: I har fået børn, og hverdagen er blevet mere presset. Samværet har ændret karakter, og nærheden er gået tabt. I har ikke længere overskuddet til at få snakket ordentligt om tingene, fordi den travle hverdag ikke giver plads, tid og ro til det.
  • Utroskab: utroskab er et tillidsbrud, som det kan være svært at komme over. Uanset om I skal skilles eller have forholdet til at fungere igen, kræver det en afklaring. Hvis I vælger at fortsætte sammen, må I være indstillede på, at det kræver kræfter og samarbejde.
  • I har mistet interessen for hinanden: Det kræver en indsats at holde et forhold kørende. I er holdt op med at gå ud sammen, erotikken er ikke, som den var, og I er holdt op med at overraske hinanden.

Oplever I en eller flere af ovenstående problemstillinger, kan I overveje parterapi. Ved at tale sammen – i ro og mag – får vi hørt begge parter og får skabt et fælles ståsted, som I sammen kan arbejde videre ud fra.